جایگاه ویژه اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه

رییس کانون افتا در خصوص جایگاه اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه گفت: در برنامه هفتم شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد دیجیتال به عنوان یک سرفصل و حکم مجزا آمده و این یک ظرفیت بالا را برای ما خواهد داشت.

به گزارش زیمانیوز، روز دوشنبه ۲۶ تیرماه، سمینار تخصصی “راهکارهای توسعه بازار افتای ایران” به منظور حمایت از بخش خصوصی و افزایش ایجاد مشارکت در حوزه امنیت ICT ، با حضور مدیران دولتی و بخش خصوصی در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

ابوالفضل روحانی، رئیس کانون افتا در این سمینار درباره اصول اصلی و اولیه برنامه هفتم توسعه گفت: برنامه هفتم توسعه باید ماموریت‌گرا و چند بُعدی باشد. فضای راهبردی باید در داخل و خارج کشور بررسی شود با به‌صورت برون‌گرا شده، به اقتصاد مقاومتی کمک کند. برای اینکه این هدف برآورده شود چهار راهبرد کلان پیشنهاد می‌شود؛ توسعه سرمایه‌گذاری ارزش‌آفرین، کاهش تورم، ارتقای حکمرانی و توانمندی نهادهای دولت و تقویت جامعه.

روحانی با اشاره به برنامه‌های قبلی توسعه ادامه داد: در گزارش برآورد آمده است که در برنامه‌های قبلی یعنی برنامه ششم و پنجم، در خوشبینانه‌ترین حالت حداکثر ۳۰ تا ۵۰ درصد اهداف برنامه تحقق پیدا کرده است. این یعنی یک برنامه دور از انجام. باید برنامه‌ای نوشته شود که تحقق پیدا کند و عملیاتی شود. دولت و مجلس باید کمال دقت را داشته باشد که برنامه‌ها به‌گونه‌ای نوشته شود که عملیاتی و اجرایی باشد. برنامه‌ها براساس اولویت‌ها باید مشخص شود و مسئله‌محور باشد، اگر غیر از این باشد، نتیجه می‌شود همین اجرای ۳۰ درصدی که صرفا آرزوهای خود را بیان می‌کنند.

به اعتقاد روحانی، اولین نکته مثبتی که برنامه هفتم دارد این است که وزارت صمت مکلف است بسترهای لازم برای توسعه و حمایت از شرکت‌های واسطه صادراتی را ایجاد کند. این نکته مثبتی که دولت می‌خواهد رویکرد صادرتی ایجاد کند. روحانی گفت که بازار داخل کشور خیلی خوب است و برای توسعه باید نگاه جامعه به بحث صادرات داشته باشیم. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که این موارد فقط در برنامه نوشته شده است اما کار مهم، تسهیلگری و عملیاتی کردن آن است.

رئیس کانون افتا موضوع دیگر را ارائه پرونده الکترونیک سلامت از سمت وزارت بهداشت دانست و ادامه داد: اگر شرکت‌های افتا و فاوا بخواهند در این حوزه نقش‌آفرینی و ورود پیدا کنند، نیاز به ظرفیت‌های بالایی است. این مورد منفعتی برای تمام مردم کشور دارد که از پرونده الکترونیک سلامت که ایجاد می‌شود بهره ببرند و بسیاری از تخلفات از همین طریق کم شود. حریم خصوصی و اطلاعات مردم باید رعایت شود و این نکته‌ای است که در متن برنامه هفتم دیده نشد که به صورت مستقیم از اطلاعات افراد دفاع شود.

بر اساس این گزارش در این سمینار احکام برنامه هفتم توسعه، ظزفیت سازی و تقویت نیروی انسانی در حوزه امنیت فناوری اطلاعات و دستاوردهای اجرای طرح شناخت زیست‌بوم صنعت افتا در سمینار تخصصی “راهکارهای توسعه بازار افتای ایران” بررسی شد.

گفتنی است در این سمینار دکتر محمدحسام تدین، معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات پژوهشگاه ICT به موضوع ظرفیت‌سازی و تقویت نیروی انسانی در حوزه امنیت فناوری اطلاعات کشور، دکتر ابوالفضل روحانی رییس کانون افتا درباره موضوع بررسی احکام برنامه هفتم توسعه با رویکرد توسعه بازار افتا و پس از آن، دکتر علیرضا صالحی، نایب‌رئیس کانون افتا به مسائلی پیرامون دستاوردهای اجرای طرح شناخت زیست‌بوم صنعت افتا پراختند و نقش کلیدی بخش خصوصی را معرفی کردند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا