ماهواره «پارس۱» با موفقیت به فضا پرتاب شد

ماهواره تحقیقاتی_سنجشی پارس۱، با موفقیت در مدار ۵۰۰ کیلومتری خورشید آهنگ تزریق شد.

به نقل از خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، امروز پنج‌شنبه دهم اسفند سال‌جاری، ماهواره پارس۱ توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار خورشید آهنگ با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.ماهواره پارس۱، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است.

حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران پس از پرتاب موفق ماهواره «پارس۱»

حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران پس از پرتاب موفق ماهواره «پارس۱» که امروز توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی، با اشاره به اینکه پارس۱ یک ماهپاره سنجش از دور است، اظهار کرد: این ماهواره ۳ محصول تصویربرداری طیف رنگی با دقت ۱۵ متر، با دقت ۱۵۰متر تصویربرداری حرارتی از سطح زمین و طیف مادون قرمز موج کوتاه ۳۰۰ متر از سطح زمین دارد. وی افزود: ماهواره‌های سنجشی در حوزه‌های کشاورزی، محیط زیست، شناسایی آفات گیاهی، جنگلداری و…. مورد استفاده قرار می‌گیرد و از دقت‌های بسیار بالا از چند سانتی متری و تا دقت‌های متری وجود دارد.

سالاریه افزود: در ماهواره پارس۱ علاوه بر محموله‌های تصویربرداری، محموله مخابراتی نیز قرار گرفته شده است زیرا باید برای دریافت تصاویر و ارسال دستورات لازم از زیر سامانه‌های مخابراتی بهره برد.

وی با اشاره به اینکه در پارس۱ از زیرسیستم‌های مخابراتی s و x استفاده می‌شود، گفت: این ماهواره توانایی تعیین موقعیت ماهواره را به صورت GPS با استفاده از سیگنال‌های ارسالی از ۵ ایستگاه زمین را دارد.سالاریه با بیان اینکه ماهواره پارس۱ ساعت ۹:۱۳ دقیقه به وقت ایران توسط ماهواره‌بر سایوز انجام می‌شود، گفت: پس از قرارگیری پارس۱در مدار ساعت ۱۴ به وقت تهران در آسمان ایران رویت خواهد شد و حدود یک ساعت و نیم زمان برای دریافت و ارسال اطلاعات وجود خواهد داشت، این چرخه هر ۱۲ ساعت خواهد بود. رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه پایگاه‌های ماهدشت و قشم داده‌های ماهواره پارس۱ را دریافت خواهند کرد.

وزن ماهواره پارس۱

این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، از سری ماهواره‌های تحقیقاتی – سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت می‌کند.

دوربین طیف رنگی و فروسرخ موج کوتاه این ماهواره در کمتر از ۱۰۰ روز، ۹۵ درصد اراضی ایران را تصویربرداری می‌کند. همچنین، دوربین با طیف فروسرخ گرمایی با قابلیت تصویربرداری در شب قادر است، کل اراضی ایران را در کم‌تر از ۴۵ روز تصویربرداری نماید.

ماموریت‌ها ماهواره پارس۱

از دیگر مأموریت‌های این ماهواره می‌توان به آزمون مکانیزم پنل‌های خورشیدی بازشونده، آزمون اصلاح مدار با پیشرانش گاز سرد، آزمون عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS مبتنی بر روش موقعیت‌یابی بومی، آزمون عملکرد مجموعه تولید، تبدیل و توزیع توان در مدار با صفحات خورشیدی بازشونده و بردهای بومی، آزمون ارسال داده تصاویر با نرخ بالا در باند فرکانسی X، سنجش میزان تشعشعات فضایی در مدار با استفاده از محموله اندازه‌گیری میزان تشعشعات فضایی (دزیمتری) اشاره کرد.

فناوری‌های ماهواره پارس۱

فناوری‌های مورد استفاده در ماهواره پارس۱ شامل لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی V/UHF، لینک ارتباط مخابراتی طیف گسترده در باند فرکانسی S، لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی X، سنسور تعیین موقعیت GPS، سنسور تعیین موقعیت ODS، سنسور خورشید، سنسور ستاره، سنسور مغناطیس سنج، سنسور ژایروسکوپ، سنسورهای سنجش میزان تشعشعات فضا، لوله حرارتی، تجهیزات سخت‌افزاری و ساختارهای نرم‌افزاری مدیریت حالت‌های مختلف افزونگی و پنل‌های خورشیدی است. این فناوری‌ها مبنای فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های عملیاتی آینده کشور خواهد بود.قدیری، کارشناس حوزه فضایی با تاکید بر اینکه ماهواره پارس۱ در مدار قرار گرفته است، اظهارکرد: ساعت ۱۲ به وقت تهران جدایش نهایی انجام خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا