سال ۲۰۲۱ سامسونگ برای نخستین بار از دو فناوری جدید Neo QLED و Quantum Mini LED در تلویزیونهای خود رونمایی کرد. با معرفی این دو فناوری جدید سامسونگ توانست تلویزیونهای QLED خود را یک پله ارتقا دهد، تلویزیونهایی که حالا با عنوان سری Neo QLED شناخته میشوند از یک منبع نور جدید به نام Quantum Mini LED بهره میبرند که با دقت بالا و توسط فناوری ماتریس کوانتومی و پردازنده Neo Quantum کنترل میشود.
فناوری Quantum Mini LED همانطور که از نامش پیداست شامل LEDهای بسیار ریزی است که توسط هوش مصنوعی، عمل نوردهی را به صورت هوشمند ارائه میدهد و ضمن افزایش موثر تیرگی در نقاط تاریک، نور را در نقاط رنگی و روشن تقویت میکند و بدین ترتیب از طریق تولید تصاویری با کیفیت رنگ و وضوح بسیار بالا، تجربهای جدید و فوقالعاده از تماشا را برای کاربران فراهم میکند. این فناوری در محصولات سامسونگ برای اولین بار سال ۲۰۲۱ به کار گرفته شد که در آن ۱۶ شبکه عصبی به پردازش تصویر میپرداختند و امسال این شرکت با ارتقا پردازنده و همچنین بهبود تکنولوژی ماتریس کوانتومی و افزایش محدوده پویایی بالا، بار دیگر قدرت و نوآوری خود را به نمایش گذاشت.
پنل کنترلکننده نور
فناوری Mini LED تفاوت عمدهای با LEDهای معمولی دارد؛ به این صورت که LEDهای استاندارد، بستهبندیهای حجیم با لنزهایی برای محافظت و هدایت نور تولید شده توسط همان LEDها بودند و اکنون آن بستهبندیها و لنز حذف میشود و فقط تراشههای LED باقی میماند. در این فناوری جدید، اندازه LEDها تا ۰.۲ میلیمتر کاهش یافته و یک لایه پنل میکرو بسیار نازک جلوی آنها استفاده میشود. ترکیب Mini LEDها با این لایه میکرو باعث کنترل نور بسیار دقیقی میشود که از نشت نور به قسمتهایی از تصویر که قرار نیست در آنها باشد یا به اصطلاح شکوفه زدن LEDها، جلوگیری میکند. روشنایی هم در این فناوری از ۱۲ به ۱۴ بیت ارتقا یافته بنابراین سطوح روشنایی از ۴۰۹۶ مرحله به ۱۶۳۸۴ مرحله پیشرفت کرده است.
ماتریس کوانتوم
این Mini LEDها به همراه پنل کنترلکننده بسیار نازکی که در مقابل خود دارند نهایتا تا جایی که گفته شد به شما کمک میکنند. دقیقا اینجاست که فناوری ماتریس کوانتوم برای هدایت تمام آن الایدیهای بسیار کوچک از راه میرسد. این پردازنده با نوردهی بسیار دقیق، توزیع پیشرفته برق به صورت نقطهای و همچنین ویژگی جدید افزایش جزئیات تیرگی یا به اصطلاح Black Detail Boost از دادههای چند بیتی برای نشان دادن جزئیات بیشتر در مناطق تاریک و تیره استفاده میکند و میتواند سایههای عمیقتری ایجاد کند.
پردازنده اختصاصی Neo Quantum برای یادگیری و درک بهتر تصویر و موقعیت، از بخشهای متعددی با یادگیری عمیق استفاده میکند که میتوان آن را هوش چندگانه نامید. بنابراین تصاویری با کیفیت زیر ۸K یا ۴K از ۲۰ شبکه عصبی عبور میکنند و بررسی میشوند و یک تحلیلگر یا آنالیزکننده پس از ترکیب نتایج، بهترین تصویر را برای محتوای خاصی که تلویزیون قرار است نمایش دهد، انتخاب میکند.
عمق واقعی تصویر
مدلهای ۲۰۲۲ تلویزیونهای Neo QLED 8K سامسونگ به کمک پردازنده Neural Quantum 8K خود قابلیت جدیدی به نام افزایش عمق واقعی یا Real Depth Enhancer را معرفی کرده که عملکردی مشابه چشمهای ما در زمان نگاه کردن به یک جسم را ارائه میدهد.
قابلیت Real Depth Enhancer یک الگوریتم کیفیت تصویر با هوش چندگانه است که در چند مرحله کنتراست تصویر را افزایش میدهد و با تجزیه و تحلیل سوژهها عمق بیشتری به تصویر میبخشد تا تصاویر به شکل طبیعی و واقعی مشاهده شود. در این فناوری چشم بیننده به سمتی هدایت میشود تا تمرکز عمده بر روی سوژه اصلی تصویر قرار بگیرد و با ایجاد عمق بیشتر، سوژه از پسزمینه خود متمایز شود.
در آخر لازم به ذکر است این الایدیهای بسیار کوچک علاوه بر تاثیر بهسزایی که بر کیفیت تصویر میگذارند، بر طراحی تلویزیون هم موثر هستند و مدلهای مجهز به این فناوری دارای طراحی بسیار باریک و کشیدهای هستند که به زیبایی هرچه تمامتر این محصولات افزوده است.
لینک کوتاه: